Ga met ons mee op avontuur door de Bordspellentuin ... en ontdek de veelzijdige wereld van bordspellen!

Riftforce (Eerste Indruk)


👤 Aantal spelers: 2 spelers
🕰️ Speelduur: kort, 20 - 30 min.
📦 Uitgever: White Goblin Games
🧩 Categorie: Kaartspel, 1-tegen-1
🌈 Thema: Fantasie, natuurelementen

Riftforce is een kaartspel waarbij twee spelers het tegen elkaar opnemen: wie het eerste 12 Riftforce heeft gescoord, wint het spel! Je krijgt Riftforce door de kaarten van de tegenstander te verslaan, of wanneer jij de enige bent die op een locatie kaarten heeft liggen.
Het spel bevat 10 decks, waarvan er ieder spel 8 worden gebruikt. Beide spelers hebben namelijk 4 decks tegelijk in gebruik (gecombineerd tot één deck). Ieder deck vertegenwoordigt een ‘gilde’ en heeft een eigen special power. Door de powers van jouw 4 gildes slim met elkaar te gebruiken, race je naar de overwinning!

Het spel is supermakkelijk, met een regelboekje dat je maar één keer hoeft door te nemen en daarna waarschijnlijk nooit meer nodig zal hebben. Riftforce is ook een snel spel; je kiest per beurt één van de drie mogelijke acties uit en vaak ligt de keuze ook voor de hand, dus heb je niet veel nadenktijd nodig. Een prima spelletje voor tussendoor.
Wel vind ik dat de decks niet echt gebalanceerd zijn, sommige gildes lijken véél sterkere effecten te hebben dan anderen. Mocht je het spel voor de eerste keer gaan spelen, zou ik je daarom aanraden de powers even goed te lezen. Anders zit je met een deck wat totaal niet op elkaar aansluit en walst je tegenstander zo over je heen.

Eerste Indruk Score:
⭐⭐⭐