Ga met ons mee op avontuur door de Bordspellentuin ... en ontdek de veelzijdige wereld van bordspellen!

Top 5: Meest Gespeelde Spellen in 2023

In ons eerste jaar in de bordspellen-hobby waren de meeste spellen totaal nieuw voor ons. De collectie bleef groeien en we wilden de nieuwe aanwinsten natuurlijk graag zo snel mogelijk uitproberen. Dat heeft er wel voor gezorgd dat er niet veel spellen zijn die we écht vaak hebben gespeeld (wat de lijst een tikkeltje éénzijdig maakt..sorry). Toch willen we graag onze Top 5 meest gespeelde spellen van 2023 met jullie delen!

🌸 Nummer 5: Dorfromantik

Dorfromantik: The Board Game is de bordspellen-versie van het super relaxte videospelletje Dorfromantik. Het is een co-op tile placement spel waarbij je samen met je medespelers (of alleen) een dorpje opbouwt. Bij het plaatsen van de tegels houd je rekening met de opdrachten die je gaandeweg onthult. Afhankelijk van hoeveel punten je scoort aan het einde, unlock je achievements die bijvoorbeeld extra tegels of andere manieren om punten te scoren toevoegen aan je volgende spel. Precies om deze reden, de drive om meer punten te scoren, staat Dorfromantik bij ons op nummer 5!
🌸 Nummer 4: Rising Tide

Op nummer 4 staat Rising Tide, een spel met het Pandemic-system dat zich afspeelt in Nederland. Zoals de titel al doet vermoeden, loopt Nederland onder water als je niet uitkijkt! Werk samen om het water terug te dringen door dijken te bouwen en het water weg te pompen.
Het toegankelijke en interessante thema van dit spel heeft gemaakt dat deze vaak op tafel is gekomen om bezoek te entertainen. 


🌸 Nummer 3: Fall of Rome

Nog maar eentje dan.. weer een spel met het Pandemic-systeem. We kunnen er niets aan doen, maar in ons eerste jaar in de hobby zijn we nogal verslaafd geraakt aan de Pandemic-spellen. Fall of Rome is volgens ons één van de leukste! De manier waarop de vijanden op het veld komen (via een bepaalde route) werkt verrassend goed en de combat die erbij komt kijken geeft dit spel net dat beetje extra.
🌸Nummer 2: Pandemic

Wat een verrassing, hè. Pandemic staat op nummer 2! Belangrijk om te vermelden is dat we ook alle uitbreidingen van Pandemic in de collectie hebben, waardoor we dit spel op allerlei manieren kunnen spelen.
Dit was, totdat de Nummer 1 van deze lijst daar verandering in bracht, hét spel om uit te kast te pakken als er mensen op bezoek kwamen die niet bekend waren met bordspellen. Wij zijn ten slotte ook de hobby begonnen met Pandemic.
Het blijft simpelweg een super goed spel. Makkelijk om te leren, want je moet toch alles samen doen! De mensen met wie we Pandemic hebben gespeeld, blijven ervoor terug komen en willen graag de uitbreidingen ook uitproberen. Zodoende eindigt Pandemic bij ons op nummer 2.


🌸Nummer 1: Pandemic: The Cure

We kunnen er niets aan doen; Pandemic: The Cure (ofwel Pandemic: Maar Dan Met Dobbelstenen) slaagt met vlag en wimpel, steekt met kop en schouders boven de rest uit en staat met 14 potjes bij ons op nummer 1 meest gespeelde spel van 2023!
Wil je weten waarom? We hebben eerder al een review geschreven over dit spel, die lees je hier!